2012-01-20

Már épp itt az ideje

Egy új bejegyzésnek mindenképpen, bár megjegyzem Andris is abban a korban van, mikor szépen gyűjtögeti már a kis feje a saját emlékeket, szóval már semmi értelme ennek a blognak. :) Viccelek persze, biztos addig írom, amíg még tudok gépírni és látok, vagy lehet, hogy utána is, mert addigra diktálni lehet majd a bejegyzéseket a bloggeren. Vagy amíg a gyerekek le nem tiltanak arról, hogy megírjam apró-cseprő kis dolgaikat.
Annak is itt volt az ideje, hogy elkapja az egyik mucit egy vírus, hiszen már lilára kopogtattam babonából a bal középső ujjamat, jó ez is vicc, ráadásul nem annyira jó vicc, mert Banyikám lázasodott be tegnap estére, éjjel még feljebb ment a láza, remélem hamar túl lesz rajta és lilulhat újra az ujjam. Harmadik hete járnak már a Tigriskölyök oviba, ami félúton van a lakás és a munkahelyem között, és egy kicsit másképp lett a beszokás mint azt gondoltuk volna. Blankát féltettük jobban, hogy esetleg az új környezet, kicsit nagyobb létszám miatt majd újra becsukódik, de szerencsére ő az, aki minden napját élvezi az ovinak, reggel igyekszik korán felkelni, délután alig akar hazajönni, a nagycsoportban hamar megtalálta a helyét, az óvónénik dicsérik, mert odafigyel és szófogadó, én is dicsérem, mert tényleg egyre önállóbb és szépen bevonódik a játékokba, nem csak a partvonalról figyel, mint korábban.
Andrisnak viszont legalább két hétbe telt, mire elfogadta, hogy nem lesz mindig mellette Blanka, és még ha együtt vannak is, mert átjárhatók a csoportok és az udvarozás is közösen megy, akkor sem játszik vele mindig Blanka, és kénytelen lesz saját barátokat találni. Az előző ovis beszokás elején tapasztalt verekedés ezúttal elmaradt, és azt hiszem ezt senki se bánja.....Andrist is dicsérik az óvónénijei, szót fogad, szépen eszik és alszik, és heti egyszer karatéra is jár. Az egyetlen, amiből kimarad az a rajzolás-festés, ezeket nem akarja a többiekkel csinálni, de majd ennek is eljön az ideje, itthon is csak ritkán vonódik be a "kézműveskedésbe",  még az ollóval való kivagdosás a kedvence talán.
Ragaszkodnak hozzá a pupik, hogy busszal járjunk oviba, ez reggelente igen mókás tud lenni, vagy egy-egy óvónénivel futunk össze a buszon vagy valamelyik RMC-s asszisztenssel. Hazafelé kicsit gyűröttebbek vagyunk mindhárman, az utóbbi két nap tapasztalata, hogy a szűk hátsó ajtót  két gyerekkel nem szabad bénáknak leszállásra használni, egyszer rámcsukta az ajtót a sofőr, másnap meg egész egyszerűen leestem a lépcsőn, szerencsére a gyerekeket nem rántottam magammal.
Irtó sok időt nyertem, fél kilenckor már mindenképpen beérek, azaz háromkor léphetnék is le, de a gyerekekért - most hogy beszoktak már - elég fél 5 körül odaérni, így van időm nyugodtan bevásárolni vagy hazaugrani rézit levinni, és egyszer talán eljutok sportolni is napközben, háhá micsoda luxus lenne ez. A rendszeres mozgás azért megvan, mert az oviból fel szoktam sétálni, ha csak tehetem, és lefelé is, ha nem vásároltam nagyon sokat.
Nagyon tetszik a Tigriskölyök nyüzsgése, meg hogy mindenki tudja a dolgát abban a reggeli és délutáni kavarodásban, bár biztos napközben sem kevesebb a kavarodás, csak azt én nem látom ugye. És mindig mosolyognak a dadusok és óvónénik, és majd még mesélek róluk, de most megyek lázat mérni.
BRÉKING: a Tigriskölyök FB oldalán fent vannak a tegnapi foglalkozásról fotók!

6 comentarios:

iszting dijo...

jo, hogy irtal osszefoglalot!
ugye, milyen jo es megnyugtato szulokent azt latni, hogy egy oviban megy az elet, mindenki tudja a dolgat es valahogy a latszolagos kaosz ellenere mindig, minden helyrekerul?
andris nem-kezmuveskedesehez szeretnek hozzaszolni: emil, aki ugye mar negy eves detto u.ez, also szomszed-csoporttars tibike szinten, es amugyis, mindig, reggel es du. is azt latom az oviban, h a lanyok gyulnek az elso asztalnal es rajzolnak, festenek, vagnak, a fiuk meg hatul, a szonyegen hasalva jarmuvet tolgatnak/epitenek, es ildi neni, a 40(!) evnyi ovneni-tapasztalataval mondja, hogy ez mindig is igy volt. fiuknal az a nagy szo, ha azt elerik, hogy nagycsoportra barmi ilyesmiben resztvegyenek, ill. az iskolaba-menesnek is ez szokott lenni fiuknal az akadalya, es engem mar fol is keszitett, h emil még ezen belul is a nehezebb esetek koze tartozik es szamitsak ra, h nagycsoportban kulon kell vele foglalkozni, h egyaltalan a ceruzafogast megtanulja (amit az anka kb 2 es negyed eves kora ota profin nyom).
na, remelem, megnyugtattalak:)
jobbulast blankanak, este tali!:)

dóra dijo...

Igen, Eszter, megnyugtató ez a jó szó. :) Ja, Andrison nem aggódom, még nagyon messze van az iskola, és amíg őt nembántja, hogy kimarad ezekből, addig nekem oké. Vicces, hogy hiába kérdezem, hogy ma kivel/mivel játszott, aztmondja mindig, hogy senkivel nem játszott és semmit nem játszott. Tagad a kispofa! Este jövök, Blanka jó úton van a gyógyulás felé némi Ospamox segítségével...

ladybug dijo...

remélem, már jobban vagytok (és hogy nem sérültél meg, amikor leestél a lépcsőn, ezek a hegyi buszok elég meredekek tudnak lenni).
nagyon jól néz ki ez az ovi, szuper lehet oda járni. mindig elámulok, amikor azon a környéken (vagy a gellért-hegyen) járok, egészen elképesztően szép villák vannak arra.
eszter, ez miylen vicces, hogy mindig is így volt, kérdeztem a lilit, és azt mondja, hogy tényleg, a fiúk közül csak az megy kézműveskedni, aki szerelmes valamelyik lányba:)

iszting dijo...

szamitoak ezek a fiuk:)
remelem viszont, ankanak nem tetszik a tibike es nem azert sundorog az epitokockaknal allandoan:)
na, andris nem kapta el?

dóra dijo...

Hétfőn már mind a ketten mentek oviba, igaz kialkudták a fél napot, de ma már egész napot voltak. Cukikák. Ma reggel beszélgettem Banyi egyik óvónénijével, és hát egyebek mellett az is kiderült, hogy Blanka csak a lányokkal és Karcsival játszik. Ilyet még ér ide lejegyezni?

mina harper dijo...

halllooo-hallooo! nagyon jo volt tobbedszerre elolvasni a beszamolot! valahogy ez megint ugy sikerult h kicsit ugy erzem en is reszese vagyok/ott vagyok. es az, h andris karatezik az egeszen egyszeruen zsenialis!
viszont azt kicsit furcsalom, h az ovi folrak a fb-ra a gyerekekrol kepet. hogy van ez kerem? onoket pl megkerdeztek, h hozzajarulnak-e? nem felnek onok az ilyesmitol a mai vilagban?