2010-02-16

Fülesék

Blanka szombatra virradó éjjel kezdett egy erős kruppos rohammal, majd egy óra múlva mikor már rendesen kapott levegőt, elkezdett a fülére panaszkodni, de nem a szokásos, "nincs kedvem aludni, melegítsük kicsit a fülemet" módon, hanem nyöszörögve, úgyhogy tudtuk, hogy reggel irány az orvos. Meg is kapta az antibiotikumot, 10 napos kúra ezúttal, mondjuk 3 hónapja nem volt fülgyulladása. Holnap már mehet leveőge is, pénteken talán elviszem a várva-várt ovis farsangra.
Andris vasárnap délelőtt kezdett el übernyűgös lenni, nevezetesen sírt és sírt és sírt, és a szájába mutogatott. Gondoltuk okosan, hogy biztosan a foga jön, aztán mikor kora délután mindent kihányt, akkor azt hittük egy sima hányós vírussal van dolgunk. De ezzel is csúnyán melléfogtunk, ugyanis vasárnap éjjel be is lázasodott, és a hétfő napközbeni átmeneti javulás után olyan éjszakát éltünk át vele, mint még soha, sírt és sírt és sírt, és közben kicsit néha aludt is, de mi még mindig csak a hányáscsillapítót és a lázcsillapítót nyomtuk bele. Ma délután végre elvittük orvoshoz, és hát persze, hogy a füle, csak éppen nem nyúlkált oda, mint a múltkori fülgyulladásnál. Állítólag az sem segített volna feltétlenül, ha tud már beszélni, mert még olyankor sem mindig érzik, hogy a fülük az, ami fáj, egyszerűen csak fáj és sírnak. Ő is antibiotikumot kap ma estétől, ő is tíz napig, és reméljük, hogy ma éjjel már tud(unk) pihenni. Mindezt azért csak most írom, mert én is nyomtam pár napig az ágyat, amikor csak tudtam, és ezúton szeretném megköszönni a család és mindenki segítségét, Böbe nélkül például nem is tudom mit csinálnék most, illetve de tudom: bámulnám a vasalnivalót, amint megtölti a hálószobánkat és a koszos edényeket, amint eltömítik a konyhát padlótól plafonig, ráadásul banyit is el kellett volna cipelnünk magunkkal a mai vizitre. Kiemelném továbbá a nagyszűlők ill. Ildi-harcimókusunk lelkes mese-játékait és egyéb trükkjeit, amivel lehetővé vált, hogy időnként 20 percre vízszintesbe helyezzem magam napközben is, na és persze köszi a lelki támogatást is a barátoktól, és köszönöm a tavasznak, hogy jön.

4 comentarios:

Füles dijo...

Ó, hát ezt még olvasni is rossz volt, nemhogy átélni! Remélem holnapra már meggyógyulsz és az esti party nem marad el! Továbbá fenntartom a gyógyleves, gyógyhusi és gyógytúrógombóc ajánlatomat.... :-)

iszting dijo...

kiaza bobe, kiazaz ildi?
tovabbra is nagyon sajnallak titeket, meg olvasni is rossz, de mar tulvagytok rajta, ugyesek voltatok, innen mar folfele.
ha nem, akkor nyaron kezdjunk el heroinozni egyutt,
puszika

dóra dijo...

bobe laci unokahúga, ildi az új szitter-ünk, és banyi mostanában minden vendégünket Harcimókusnak szólítja, de kedves értelemben teszi mindezt.
ja, már kifelé jövünk, heroin oké, de csak akkor ha lehet rövidtűs kiszerelésben hasba lőni, mert mást nem vállalok. :))

dóra dijo...

Jaj, Enikő a túrógombócból muszáj kérnem, különben Laci leszedi a fejem. :)))) irtam neked mailt