2010-04-22

Átó és színes ...micsodaaaaaa?

Fogtömés. Bizony. Színes fogtömés. Ül a gyerek a fogorvosnál az apja ölében, bátran tűri a szájbanézést, fogpiszkálást, öblítést, fúrást majd mikor a doktornéni megkérdezi, hogy és milyen színű tömést szeretnél, akkor miközben apuka levegőért kapkod, addig a gyerek rábólint a rózsaszínre (naná!), doktornéni pedig betömi rózsaszínnel és lesimítja a betömött tejfogat. Elég őrülten hangzik, de annyi előnye biztosan van, hogy most büszkén mutogatja a pink tömését Blanka, merthogy ő kapott ma ilyet, és jó élmény maradt a fogorvos.

Andris meg amikor csak autót lát, azt mondja kb. "átó", így aztán mikor sétálunk az utcában, akkor hacsak nincs valami érdekesebb pl. hepter (=helikopter) vagy nini(=néni) vagy bá, akkor csak hajtogatja serényen, hogy átó, átó. Az autóban ülve is ezt sorolja, és ma megtanulta megkülönböztetni a totót (=motort) is, de még nem ismeri fel magától a motor hangját, de ha felhívjuk rá a figyelmét, akkor totózik átózás helyett.

1 comentario:

Csikós Gábor dijo...

Tűri a fogtömést? Ezt nem tőlem örökölte. Bár nekem nem kínálta színest, el is küldöm ezt a Sajgó Pali bácsinak, készüljön...