2010-11-05

Az utcánk

Szeretünk itt lakni, olyan ez az utcarész, mint egy nagyobb társasház. Irhatnám, hogy mint egy falu, de ezt nem tudom meggyőződéssel írni, mert világ életemben pestlőrinci ill. II. kerületi bejelentett lakcímmel rendelkeztem csak. Mindenesetre van itt kisbolt, zöldséges, patika, képkeretező, zálogház, antikbolt, keleti lakberendezési bolt, gusto kávézó, bambi kávézó, virágosági, antikbolt, báv(?) és legalább 23 fodrászat.
Valószínűleg az idilli hangulat miatt az összes közszolgáltató cég, akinek van a földben vagy a házakban futó kábele kötelességének érzi, hogy évente 3-5 alkalommal ide települjön és az utca kisebb-nagyobb szakaszát (including sidewalks) felbontsák úgy 4-8 hétre. Szerencsére a macskakövet mindig gondosan megőrzik és gondatlanul visszarakják, így aztán időnként lehet jönni és azt is külön javítani.

De félre a cinizmussal! A hét elején végre megérkezett a megrendelt piros dömper és a markoló is a ház elé. Ugyan parkolóhelyet csak 20 perc sétányira lehet találni, de megéri, hiszen ha végre kijutunk a betegségek ellenére a házból, akkor van mit nézni. Egészen közelről láttuk ma reggel a markolósbácsit, amint törte a követ, a munkások meg rakták szépen sorba. Persze, vigyázzanak is rá, kell az még, olyan hangulatos.

Remélem a következő bejegyzés nem arról fog szólni, hogy milyen ügyesen fürdenek hideg vízben is a házban lakó gyerekek, és milyen ügyesen alszanak fűtés nélkül december közepéig, addig tart ugyanis a gázművek fővalamicseréje az utcában. Amúgy én azt se bánnám, ha az új évet is markolóstul köszönthetnénk, feltéve, hogy cserébe nem lenne folyton beteg valamelyik gyerek.

8 comentarios:

althea dijo...

nálunk pedig sajnos újrakezdték a szemközti telken az építkezést (ezek szerint véget ért a gazdasági válság), pont rálátni az egészre, mellettünk meg tetőt cserélnek.

ladybug dijo...

arról nem beszélve, hogy még a. jolie is megfordul arra néha, meg behajol az ablakon. remélem, hamar befejezik a gázcsőcserét vagy mit az utcátokban, és mindenki meggyógyul. csók

Csikós Gábor dijo...

Egy nem is olyan régi kép az utcából, egy pedáns csatornatisztítóról

Füles dijo...

Végül egészen kedvesre sikeredett ez a poszt! És én nem bánnám, ha nem az autónkig hanem a markolóig kellene 20 percet sétálni, mert ugye nekünk épp az ablakunk alatt törik a követ és markolóznak! Aminek az az előnye, hogy beteg gyerekkel ki sem kell lépni az ajtón :-), a hátrányát gondolom nem kell ecsetelnem!

dóra dijo...

Na, de nálatok mindenki egészséges ugye, Enikő? :)
Papa, köszi a fotót ezúton is, fel is használtam.
Ha Angelina behajol az ablakon, hát egyrészt a Rézi biztos nem örülne neki, másrészt akkora adag vírust kapna szegény, hogy nem szaladgálna itt egy hétig, és elmaradna a premier.

Füles dijo...

Remélem nem a markolók megjelenésének köszönhetjük a késő esti kruppot!
Mindenesetre köszönjük a segítséget!

althea dijo...

na ma is nyomják az építkezést, szóval jövő héten szombaton akár át is jöhettek mozizni (angelinánk sajnos nincs), a franciaerkélyről andris pont jól rálátna :)

iszting dijo...

ma -kb. 1 ev utan- voltam a kornyeketeken, meg kaveztam is es nosztalgikus volt- igen, meg a turasok is. sot, a moszkva teri il trenoban ebedeltunk.
errefele meg a tetoraepitesek es az ablakjaink fele kapaszkodo dolgozok meg a legkulonbozobb iranybol jovo furashangok a menok.