2009-03-23

Nem reménytelen

Egyrészt szombatra 16 fokot és napos időt ígérnek, másrészt Andris ma 5 és 7 között csinálta azt, amit amúgy 4 és 6 között csinál, tehát végülis 7 körül kelt a család. Azaz a helyzet nem reménytelen sem kint, sem bent.

Andris újabb mozgásformákkal próbálkozik az előrejutás érdekében. A hernyó és nyuszihopp módszerket egyszerű kúszással egészítette ki. Persze mindezekből egy sem ér semmit a parkettán, hehe, ahhoz kell még pár hét, esetleg egy rövidnadrág...
A magától felülés nem lesz meg vasárnapig szerintem - ekkor hozná ugyanis a blanka féle 6 hóanposan ül ritmust -, de sokat nem fog késni vele, mivel folyton kirakja a fenekét oldalra, mikor négykézlábazik. Nem akarom én siettetni a mozgását, csak olyan jó lenne, ha már őt is oda lehetne ültetni egy etetőszékben az asztalhoz. Most az autósülését teszem fel egy székre, de csak oldalra fordítva fér el, és így szoktunk ebédelni együtt.

Blanka beszédképzése lépcsőzetesen gyorsulgat, az agyában már gyorsan megformálódik, hogy mit is akar mondani, most már csak a hangképzés lassítja a sztorikat, de egy tízperces autóút alatt simán elmesél egy egybefonódó történetet nyuszikról, kitty-kről, mackókról és egyéb puha állatokról.

Tegnap először Bambiztunk! Eszter és Emil jöttek át a messzi pestről, hogy a délutánra megüresedett bambi-teraszt élettel töltsük meg, Emil hihetetlen bátorsággal és meg kell mondjam hihetetlen gyorsasággal is közlekedik, és folyamatosan nevén nevezi a dolgokat (pl. tű, prüta, vau és dó). Örömmel láttam, hogy az ülve evés - legalábbis ilyen ingergazdag környezetben - neki sem erőssége. Amint Banyi feloldódott kergetőztek, banyi terelgette Emilt egy csomót, és aztán itthon, legnagyobb örömünkre nem volt irigy a játékaival, vagy csak minimálisan. Itthon is egy csomót ölelgette, puszilgatta Emilt, aki mindezt hősiesen tűrte, és időnként viszonozta is.

Blanka szinte mindig segít nekem főzni, a gombát most már rendszeresen segít megpucolni és kézzel feltördeli nekem, ami pont olyan jó, mintha én vagdosnám fel. Aztán persze szeret csibészkedni is és előszeretettel szórja le a vágódeszkáról a feldarabolt petrezselymet és önt mindenféle dolgokat a pultra. Bevásárláskor segít ki- és bepakolni, kiflit majszol és a játékboltban (többnyire) céltudatosan jön velem, és nem rumlizik semmi játékért, csak mindig megmutatja a kirakatban a babát, amit a születésnapjára kér. A születésnapja holnap lesz, legalábbis ő így szokta beosztani, de mindig mondom neki, hogy csak augusztusban lesz, ami nyár végén van.

Van egy alvós videónk, amin banyi már régóta alszik, andrist épp, hogy leraktam és kifelé menet vettem fel a két szundigépet, de csak igénytelen rajongóknak ajánlom, mert nagyon sötét, alig lehet valamit kivenni rajta.

8 comentarios:

iszting dijo...

annyiraannyiraannyira,annyira aranyos volt blanka emillel, zabalnivalok voltak mindketten, depersze emil halatlan es blankarol szo sem esik itthon, egesz nap csak dóóóóóóóóóóó-da, dóóóóóóóóóóóóó-da, mar hazafelea villamoson es vacsora kozben is vegig ezt kantalta.
ferfiak...nemelegszik meg a 2.5 eves novel,neeeeem, neki a harmincas kell.
gratulalok andrisnak az 5kor keleshez!
o sem nem aranyos, hanem igen, de, az!
rohantam, anka sir, esnemsokaramegyunk a duplaoltasra.

Virtualista dijo...

hajrá duplaoltásos anka, szorítunk, hogy ne viselje meg nagyon.
Áh, ez az Emil! ;)) Teljesen meghatott a dóóóó-dázása. ;)

Füles dijo...

Ó, Barnus is 5 körül ébredt, pontosabban negyed 6-kor. Szerencsére egy kis hami után visszaaludt, így mi fél 8-kor keltünk :-)Marci persze hozta a formáját és szokás szerint fél 9-ig húzta a lóbőrt! :-)
Tavaszt akarooooooooooook!

Virtualista dijo...

Marci átjöhetne alvás előadásokat tartani a mi gyerekeinknek. ;)
Andris nem is igazán ébredt fel ötkor, csak kellett neki a cumi, meg egy kis kézrátétel (nem,nem idézőjelben, a LAci azt állítja, negyed órát állt mellette, többnyire andris vállára tette finoman a kezét, és úgy aludt vissza magától), és aztán aludt megint. Kezd kinőni a bugyolálós alvásból. Aztán mikor felkelt hétkor mindenki remélte, hogy rábukik a cumisüvegre, de marhára nem érdekelte az evés. Enikő, te még számolgatod Barnus napi adagjait?

Csikós Gábor dijo...

Igazad van, tényleg sötét, viszont hangja van. Ja, ez Blanka a gyerekszobából, most ébredt fel Budakeszin.

Lanszki Anita dijo...

Nem is értem, miért nem használtatok reflektort a videóhoz. Kíváncsi vagyok, mit hoz majd a tavaszi óraátállítás a kelési-elalvási időpontok tekintetében. -1 óra!

Virtualista dijo...

Szia Papa, Erzsinek jobbulást, banyikát már telefonon pusziltattuk, Andris is beszerzett egy púpot a homlokára, pedig csak négykézlábról esett fejre, de nagyot koppant szegényke, mondd meg az Erzsinek hátha vigasztalja.

Anita, ezzel az óraátállítással felkavartad az itthoni kedélyeket, köszi, kösszépen, oda a nyugalmunk, itt már sose lesz alvás hajnalban? Mire beáll, addigra ősz, majd fogak majd újra tavasz és ááááááá. Köszi.
;))

Füles dijo...

Azért ne aggódj! Egyszercsak az egész család békésen alhat EGÉSZ éjszaka! Legalábbis remélem. És azt is, hogy ez nálunk is be fog következni egyszercsak.
Nálatok legalább éjszaka nem kel fel enni Andris! Barnus akár kétszer háromszor is eszik egy éjszaka! Ráadásul először többnyire szopizik és csak aztán jöhet a tápszer. Gonosz módon az éjszakai szopit kezdem leépíteni! :-(
Ja és számolok, számolok. Mert napközben valamiért 800-900 g-nál többet nem bírok beletölteni. Ha sikerül 1000 g fölött ennie akkor alszik éjszaka, ha nem, akkor a fent leírtak lépnek életbe.