2009-03-18

Tuf(f)a

Tuffát lehet venni, tuffába lehet menni, Tuffa bárki lehet. Néha egy, néha két f-fel.

Banyika újabban szókészítéssel szórakoztat minket, több ismétlődő saját szava van, ilyen például a tuf(f)a. Nem tudom pontosan miért van rá szüksége, hogy szavakat alkosson, talán a mi szókincsünk már nem elég neki, vagy tényleg nyelvész lesz és már most kiütközik rajta.

Sajnos megint valami enyhe takonykór kezdődik nála, remélem gyorsan múló valami lesz csak. De úgy tűnik a vírusok még egy utolsó összehangolt támadást indítanak az ismerős (és biztos az ismeretlen) gyereksereg ellen, mert sokfelől hallom, hogy lázasak, pöttyösek, stb. Jobbulást mindenhova újra!

Andris újabb technikákat próbálgat az előrefelé haladásra, most éppen a négykézláb járást (nyújtott kéz és nyújtott láb a padlón, lábával mintha lépkedne) és a lábdobást (négykézláb a behajlított térdét egyesével vagy egyszerre a kettőt előrerántja maga alá) teszteli. Készítettem két videót, de mindig hirtelen jobban érdekli a kamera, mint a technika.





Aki tudja, hogy hol késik a tavasz, szóljon neki, hogy nagyon várjuk már, köszi.

3 comentarios:

Csikós Gábor dijo...

Nagy fantázia, csak ennyi.Tegnap Budakeszin Erzsi tufát kapott és valamit, már nem tudom mit, Dó-nak nevezett Blanka. Ja, és mondogatta: "Mama, mesélj az életedről". Gondolom csak azért, nehogy úgy járjon, mint Koncz Zsuzsa.

brbx dijo...

Már nagyon akar menni ez az Andris! Menni is, meg eszélni is :))

Lanszki Anita dijo...

Ebből mászás lesz, nincs mese - kicsit korán kezdi ez a gyerek. Ha beindul a mozgás, akkor aztán leadja a kis hurkáit és egyből belefér majd a 80-es nacikba!

Örülök, hogy tetszik a sapi a kis drágámnak. És gyors gyógyulást neki!

Jól vagyunk, köszi a kérdést - itt jön egy gyors kopogás bal kézzel felfelé fára.