2010-10-08

Csak szépen sorban gyerekek!


Blanka kezdte a sort, múlt péntek éjjel múlni nem akaró hányással, lemenni nem akaró magas lázzal. Reggel hétkor eljött hozzánk Dr Kinga (ahogy sok betege hívja :)) és úgy döntött, hogy akkor a rendelőben ad neki infúziót, mert elég rosszul néz ki a gyerek, ráadásul még sem a láz, sem a hányás nem múlt el. Három adagot kapott, megröntgenezték a tüdejét, mert az folyton csúnyán zörgött, a szíve meg zakatolt szegénynek, és délután egy vénásan kapott antibiotikum után hazajöhettünk, de a karjában maradt a kanül/branül, szóval a kütyü. Irtó hősiesen és okosan viselte amikor az egészet a vénájába telepítették, nem kellett lefogni, nem sírt csak panaszkodott, de nem mozdította el a karját, nem mondom, hogy könnyű dolga volt az asszisztensnek, mert marha pici helyet kell eltalánia a tűvel. Szerencsére vasárnap már megmaradt benne az innivaló, sőt evett is, és Kinga kivehette a karjából a cuccot, az egészben a ragtapasz leszedése volt a legfájdalmasabb. Hétfő reggelre annyira összeszedte magát, hogy egyedül felöltözött és kiült az asztalhoz játszani. Három napig gyöngyöt fűztünk, anyukám is persze, azóta már csak egy adag asztma maradt, reméljük a jövő hét végére az is elmúlik szépen.
Andris ma hajnalban kelt fülfájással, amit ő is óránkénti hányással egészített ki, szerencsére a láz elmaradt, így az infúzió is, csak antibiotikumot kap, délután öttől másfél óra alvás után már teázott, kekszezett, bohóckodott és mentünk gyurmázni, nála ez a gyöngyfűzés megfelelője.
Kettejük közé illeszkedik Rézi története, aki a héten a szüleimnél nyaralt, de csütörtökön egy kutya megtámadta és megharapta a hasát, össze kellett varrni. Szerencsére már ő is jobban van, nagyon hiányzik nekünk.
Sokan azzal bíztatnak, hogy csak az első közösségbe kerülős év ilyen, kicsit kevesebben az iskoláskort emlegetik bűvös határként, hát majd meglátjuk, mindenesetre most muszáj kitartanunk a bölcsi, ovi mellett, merthogy dolgozni kezdtem és van kisgyerekes bérletem is. Bibibiiii.
Szeretnénk megköszönni ezt a hetet a nagyszülőknek, valamint dr Kingának és Borinak, na és persze a jó időnek!

5 comentarios:

Lanszki Anita dijo...

hidd el, az a néni sok branült szúr, neki nem nehéz ez. (kanülje meg sose legyen Blankának, azt kívánom) inkább szegény kis Blanka - hogy már megint milyen nyavalyák támadták meg.
nagyon sajnálom és kívánom, hogy legyetek túl hamar az első időkön és most már mindenki legyen végre egészséges!

brbx dijo...

Jaj, nagyon sajnálom! Kitartást és Jobbulást a gyerekeknek és Rézinek!

iszting dijo...

mar nem aktualis, de akkor eppen azert egy nagyon nagy ÖRÖKJOBBULAST!
borzasztoan sajnalom, hogy megint ilyen valogatott betegseghalmazzal kellett megkuzdenetek!

Csikós Gábor dijo...

Nem akarom felhánytorgatni a múltat, de a gyerekek anyukája Andris korban olyanokat viselt el, hogy egy rögbicsapat (amerikai) is elmenekült volna a rendelőből.
FÜLszöveg: ha esetleg nem emlékezne...

ladybug dijo...

jézusom, ez nagyon durva! nagy-nagy jobbulást a családnak! szombaton szigetcsépelés!