2010-10-29

Csiki-csuki

Most már le merem írni, hogy Banyi időtlen idők óta jár az óvodába, és ha nem is csacsog bent semennyit, de reggel szépen beoldalog magától, délután meg ontja magából a történéseket. Ma még úgy is bement, hogy összevont csoport volt éppen (ilyen marha korán beértünk! = fél 9), és nem volt saját óvónénije bent. Nagyon büszke voltam rá.

Andris pedig időtlen idők óta nem jár bölcsibe sajnos, de talán jövő héten szerdától már fog tudni menni. A jövő héten persze Banyinak van oviszünet, illetve ügyelet, emiatt ő azért itthon lesz. Tegnap a bölcsis szülőin kiderült, hogy elment az egyik kislány a csoportból, és egyelőre nem látom, hogy valaki jönne a helyére, szóval ha két év körüli pupákotok van és szeretnétek a Piklerbe járatni, hát hajrá. Bár biztos előkerül egyszercsak a várólista, talán kivárják a januárt. Amúgy az is kiderült, hogy jó kis anyuka-csapat van nálunk, és Andrison kívül most mindenki első gyerek a csoportban, sokan fél év körüli kistesóval otthon.

Blankáéknál tegnap buli volt, jöttek arcfestők és hoztak ugrálóvárat is, nagyon élvezték, mikor este hazajöttem egy pillangóarcú kislány várt itthon. És végigbőgte, míg lemostam az arcát a fürdésnél. Tegnap Zsuzsa mamáék dupla szolgálaton voltak, mert nemcsak Banyit vitték el tornára, ahogy szokták, hanem Blanka egyik ovistársát is, akinek az anyukája terhes, és ugyan még csak félidő körül jár, de óriási hasa van már, és megbeszéltük, hogy kipróbáljuk, hogy együtt visszük a lányokat, legalább csütörtökönként a tornára. Laláék vállalták, szerintem kicsit hiányzik nekik a tenisztáboros hangulat.

Az elmúlt egy-két hét kapcsán újra meg kell jegyezzem, hogy marha mázlim van, hogy ilyen munkahelyet találtam, mert az, hogy rugalmasan be tudom osztani az időmet és itthonról is dolgozhatok az az ilyen betegesebb időkben nagyon sokat számít. Biztos megoldanám máshol is valahogyan, de így legalább az nem stresszel, hogy hú mit szólnak bent, hogy ennyit hiányzom, mert nem hiányzom annyit, és a munkákat is csinálom szorgosan, vírusok ide vagy oda. Remélem olvassátok azt a blogot is:
e-geszseg.blogspot.com, majd lassan elkezdem kikérdezni az anyagokat. És szívesen várok ahhoz a bloghoz témajavaslatokat, véleményeket. Előre szólok, hogy nehezen viselem a kritikát, főleg a jogosat. :)

Végül itt egy kép Andrisról a Bemtérről, és ennek kapcsán felhívnám figyelmeteket Bem apó szövevényes életútjára, érdemes átfutni, bár persze tudom, hogy mindenki emlékszik még rá az iskolából, de azt pl. tudtátok-e, hogy halála előtt muzulmán hívő lett? Előtte meg hadseregeket vezetett ide-oda, hol győzött, hol vesztett, de nem a csatatéren halt meg.

No hay comentarios: