2011-02-11

4 hét!

Ennyi ideje jár Banyi folyamatosan oviba, ilyen még nem volt soha, a héten el is kezdte a reggeli "nemakarokovibamenni" mondókát, de az autóban már nem szokott gond lenni. Andris közben antibiotikum nélkül gyógyult egy enyhe fülgyusziból, ennek is örültem, fura dolgok késztetik örömre az embert, ha két kisgyereke van...:)

Blanka egyre aktívabb az oviban, szépen lassan alakul a közösségben való oldódás, az óvónénikkel már nem gond megbeszélni neki bármit, a gyerekekkel még nem ennyire bátor, de nem lesz gond szerintem ezzel se. Büszkén hozza haza az ÜgyesKedd-eken készült műveit, bár néha lekicsinylő tud lenni, ha pl csak egy macit kell kiszínezni. "Tanulnak" művészettörténetet is, úgyhogy Mona Lisa bekerült a hercegnők sorába, ha babázunk. Tegnap fánkot sütöttek, röhögcsélve mondja a találós kérdést, amit tanultak közben (én nem tudtam megjegyezni, de majd megkérdem este, és pótolom), ma van a farsang, Raponcnak öltözik, van egy hajfonat is a tesco-s ruhához, azt már magának fel tudja tűzni a hajába hátul.

Elkezdődött a művészi torna is, ami most ott van helyben az oviban, hétfőn és csütörtökön 4-5 között, a második alkalmon már szinte mindent csinált, kaptak matricát is, remélem maradnak elegen, hogy folytatódjon a csoport, tetszik neki.

Andris már mindent elmesél, hogy mit szeretne, hogy mit csinál és egyáltalán már mindent ki tud fejezni szóban, és elég cserfes is. Például amikor tegnap este hazafelé jöttünk az autóban nagyon csöndben volt, hátralestem, lehajtott fejjel ült, mintha bóbiskolt volna, megkérdeztem, hogy "mit csinálsz Andris?" erre ő: "gondolkodom anya", mondom "és min?" "Azon, hogy mikor jön értünk Apa." :)) Meg később itthon mondom, hogy "leviszem a rézit", erre Andris megszólal: "Hova? ...Hát sétálni", rögtön meg is válaszolta magának a kérdést, és röhögcsélt közben.

Szeret szerepet játszani, és olyankor meg van sértődve, ha szerelő bácsi, dolgozó bácsi vagy lovag bácsi helyett Andrisnak szólítják.

A bölcsiben reggel alig várja, hogy bemenjen, szeret oda járni, remélem hamarosan ő is kevesebb megszakítással tud majd járni. Szinte rángatja le magáról a kinti ruhát, ha időben szólok, hogy köszönjünk el, akkor gyorsan a nyakamba ugrik, puszil egyet valahova, és szalad be. Blankától is szépen elköszön, ha éppen van rá ideje. 

Esténként fürdés előtt már mindig jön a wc-re pisilni, és mivel Blankát mindig elküldjük még közvetlen ágyba bújás előtt pisilni, ezért ő is elkezdte, hogy épp bebújna az ágyba, és még gyorsan kikéredzkedik pisilni, és mindig sikerül is neki. Valaki megmondaná, hogy hogyan fog állva pisilni? Ahhoz be kéne vinni neki egy fellépőt a wc-re vagy hogy van ez?
Teszek fotókat is ígérem, de nem most. Szép napot mindenkinek!

4 comentarios:

Lilko, Milos es Juli dijo...

Egy sima IKEA-s zsámli a WC előtt - nálunk bevált.

iszting dijo...

eeeedes blanka!
akkor reszetekrol ok a holnap?
nalunk emil kicsit, anka kozepesen taknyos, sajnos allandosult, de no szovodmeny v laz, nemtom, ez nektek bevallalhato-e.
emil is ulve pisil még:)
es naluk is ma farsang, cicanak oltozott:)

althea dijo...

szerintem egy rendes férfi ülve pisil, hogy ne izélje össze a padlót meg a falat.

j dijo...

nem kéne firssíteni itt posztot? csak kérdezem.