2011-04-10

Mindenféle

Blanka sokkal jobban van, a füléből kifolyt valami trutyi, fogalmam sincs, eddig hogy hallott, és a torka se fáj már. Viszont vasárnap hajnalra félretett egy egész pici kruppos rohamot, egyáltalán nem panaszkodásként írom, mert 20 percnyi fürdőszobázás után vissza is aludt, nem kellett szteroidozni, csak inkább olyan érdekességképpen, hogy három hónapja nem volt komolyan beteg, erre most pár nap alatt a baktériumos torokgyuszitól, a fülgyulladáson át, a kruppig mindenfélét bemutat. Holnap pihen Budakeszin, aztán irány a Mackóvár.
Akartam írni még a szavajárásáról, mostanában minden "kaki", a születésnapján majd boldog kakinapot kell neki kívánni és kakit enni a legtutibb, egyébként az egész kakizás vicces volt eleinte, mert annyira szokatlan volt, és tényleg minden helyzetben elő tudja hozni, de most már mondogatom neki, hogy az emberek általában nem szeretnek beszélni a kakiról. Mostanra Andris is átvette, remélem ezután lecseng hamarosan, mert néha kicsit kínos.
Aztán van a becéző szavajárása: "igenke" "nemecske" és "jólvanka". Ez már aranyosabb, ez maradhatna.
Annyira jó nézni, hogy amikor Andrissal együtt "olvasnak" egy könyvet és Andris szokás szerint minden egyes dolgot nyolcszor végigkérdez, majd kezdi előlről az egészet, akkor Blanka mindig türelmesen elmond neki mindent, ha már nagyon unja, akkor másik játékba viszi öcsit, szóval sokkal jobban bírja a végtelenített körkérdéseket, mint mi felnőttek. Én általában a nap nyugodtabb szakában türelmesen válaszolok Andrisnak az egyforma kérdéseire, és mikor tényleg ugyanarra a dologra negyedszerre kérdezi, hogy az mi vagy miért, akkor azért kicsúszik a számon, hogy: "De Andris most mondtam el háromszor, hogy mi az. Na, mi az szerinted?" és erre ő vigyorogva válaszol: "Na, mi az?" sőt már azt is hallottam vissza tőle, hogy "Most mondtam el neked Apa!", de ezen is röhög közben, egyszerűen nem lehet kibírni röhögés nélkül.
Sokszor, ha valami veszélyeset csinál, akkor megkérdezi, hogy "Ez jó volt?" vagy ha birkózás közben véletlenül megcsap: "Ez jó volt neked?" És aztán a válasz alapján reagálja le az eséseket.
Még javában tart a kesztyűkorszak, és most mániákusan hordja a kis sárga szerelősisakját is, kapott új gumicsizmát, most hogy kicsit hűvösebb van, engedem is hogy hordja, és mikor teljes védőöltözetben - kesztyű, sisak, csizma - a gangon ráül a motorjára, akkor jogosan jelenti ki, hogy ő most a motoros bácsi.
Egyre több embert ismerünk meg az utcán, bár még mindig van, aki zokon veszi a nekiszegezett kérdést, hogy "Hmmm, tekivagy?". Nem is értem miért...
A Költészet napjára tervezek egy kis meglepetést, remélem sikerül.

No hay comentarios: