2011-06-25

Újra itthon

Megjártunk Steiermarkot, és legnagyobb bánatunkra a prágai Nagy family nem tudott csatlakozni hozzánk praktikus és karmatikus okoknál fogva, azaz sorra lebetegedtek, és ezt nem tudták nem intő jelként felfogni. Így aztán négyesben nyomtuk a nagy házban, szombat délután mikor megérkeztünk kb. mindent magunkra kellett venni, és hétfő délutánig le se vetkőztünk, na jó, de igen, mert a házban bekapcsoltuk a fűtést, de kint zuhogott az eső és hétfőn délelőtt Murau-ban pl. 8 fok volt, délutánra felment 14-ig is. Szombaton a szomszéd bácsi azt mondta, hogy hát igen júniusban sokat esik az eső, de a következő héten jó idő lesz. Csak esni fog az eső....
Kedden és szerdán a körülményekhez képest nyár volt, ami azt jelenti, hogy csak keveset esett és inkább csak éjjel vagy kora reggel, és felment 20 fok fölé a hőmérséklet. A szerdai 24 fokban elmerészkedtünk a közeli strandra, ahol két rövid fürdésmenet után két fagyott heringet szállítottunk haza illetve KISZTIÁNÉKHOZ, ahogy Andris mondta. Az alábbi videó a strandról való hazainduláskor készült, a strand amúgy egy várrom tövében, a birkalegelő szomszédságában van, a belépő négyünknek kemény 4 euró volt.


Ezen kívül a környék összes játszóterét, nyitva tartó éttermét is bejártuk, Blanka megtanult egyedül kötélpályán csúszni (illetve hirtelen tudott, ezt máig sem igazán értem, hogy hogy van a gyerekeknél), Andris megtanult egy német szót: Danki (azaz Danke), etettünk pónit, bámultuk az óriási nagy lovat a ház mellett a kiscsikóval és összebarátkoztunk a szomszédokkal, indulás előtt két tojásért cserébe kaptunk egy üveg erdei mézet.Csütörtöktől  újra itthon, nem mondanám, hogy kipihentük magunkat, de kiszellőztünk egy kicsit az biztos. Bónuszként egy ma esti felvétel:

No hay comentarios: