2011-06-17

Hurrá nyaralunk!!!

Holnap indulunk St. Blasen-be, ahol tavaly is jártunk ilyentájt, itt a tavalyi beszámoló. Idén Nettkó már otthon beteg lett sajnos, így ők majd csak hétfőn jönnek utánunk, de Blanka már nagyon készül a Nikkóval töltött napokra.
Blanka egy csomó dicséretet kap az oviban, mert szuperül tudja a verset az évzáróra (amin sajnos nem lesz ott, mert épp St. Blasenben tisztítja majd a tüdejét), és a halk-hangos játékban is ügyesen hangoskodik. Jókat játszik Dorkával, Lucával és Laurával, minden reggel másnak készít saját kezűleg meghívót a szülinapjára, ami persze majd csak augusztusban lesz, de ő már arra is nagyon készül.
Andrisnak négy nap marad a bölcsis életéből, mikor visszajövünk, júliustól ő is ovis lesz, nem is tudom szavakban visszaadni mennyire nagyfiú lett, egyre több mindent megcsinál abból, amit kérünk tőle (szakadozik a dackorszak felfelé), nagyon vicceseket mond, rendszeresen pisil a wc-be fürdés előtt és egyre többször vetkőzik és öltözik egyedül.
Az esti elalvás megy most elég nehezen, főleg Blankának, az utóbbi egy hétben csak forgolódik késő estig, a rekord negyed 11 volt, és akkor is a mi ágyunkban aludt el végül. Ma viszont nem aludt délután az oviban és már durmol, úgyhogy az a teória igazolódik be, miszerint, ha nincs délelőtti (és esetleg délutáni) különóra az oviban, viszont elalszik rendesen ebéd után, akkor este kukorékol.
Van egy trükköm, amivel bambizáskor nyugodtan el tudom fogyasztani a tejeskávémat a gyerekek mellett, mégpedig a fagyi. Kapnak egy gépi fagyit kétfelé osztva, két külön tölcsérben és csak ülnek és nyalogatják. Andris megissza a tejet, amit hagyok neki, aztán leöblítik almalével és mindenki felfrissülve szalad haza az esti teendőkre. Isteni ott ücsörögni nyugiban 6,5 percig.
Már nagyon vártuk az ausztriai nyaralást, én hulla fáradt vagyok, azért ez a 6 órás munka kiegészítve a reggeli és délutáni fuvarozással elég sokat elvisz a napból és az energiámból, de ne vegyétek panaszkodásnak. Végülis durván közel lakom a munkahelyemhez, muszáj volt kitalálni valamit. :)

Búcsúzásul itt van két kép, pár perc eltéréssel készültek néhány hete egy hétvégi délutánon, Andris szépeket álmodik, Banyi közben legyárt 83 darab kivágós babát, akikre ruhát is szab (mintából).


Mindenkinek szép hétköznapokat  a jövő hétre, ha hazajöttünk mindent szépen elmesélek.

3 comentarios:

Csikós Gábor dijo...

Az a 6.5 perc elég durva, több fagyit nekik vagy nekem és és elvagyunk még ugyanannyit.

mina harper dijo...

jo nyaralasat, jo utat! (ugy sajnalom, hogy nem talalkoztunk bp-n, remelem mihamarabb megyunk ujra!)

iszting dijo...

most epp nyaraltok:jo nyaralast! rad fert, kisanyam!
kepzeld, mi is megprobalkozunk a barati par/csaladdal kozos nyaralassal: zsuzsiek-gyuriek is jonnek edericsre. izgi!
nagyon jopofa az oltoztetobaba-kivagas! a kislanyok a legmenobbek, en mondom.
a negyed11nalunk is egy tipikus elalvasi idopont, ha emil akar csak egy fel orat is aludt az oviban.
meg csomo irrelevans asszociaciomat akartam megosztani a poszt kapcsan, de szerencsere tobbre mar nem emlekszem. kisztihand!