2008-11-19

Buszozunk

A múltkor utaztunk a buszon. A játszótérig egy megállóra fel szoktam szállni ha jön a busz, hogy banyika ne fáradjon el már odafele, na és ez így nézett ki: fél kézzel a babakocsit fogom, másik kezemmel banyikát, miközben billentem fel a kocsit a buszra (bár alacsonypadlós, de a járda még alacsonyabb), közben nézem, hogy banyika is fellépjen ügyesen, ne essen be a busz alá. Mikor fent vagyunk a dackorszakos banyika elszalad tőlem rögtön 3 méterre, legalább megkapaszkodik, de rám se néz. Én, mivel csak egy megállót megyünk, rögtön befordítom a kocsit leszálláshoz, közben szemmel tartom banyikát. Amikor jön a megálló, szólok neki, hogy leszállunk, mondja persze hogy "nem", de közben páran közénk kerülnek, mert készülnek leszállni. Én kicsit ideges leszek, nem látom, hogy fogunk lejutni a buszról, de szerencsére banyika is megijed, odajön, mondom neki, hogy azért szállunk le, mert itt a játszótér, na akkor okés neki is, és lenne is aki lesegítené a buszról banyit, de ő persze mostanra anyás, és nem mozdul. Szóval ott állunk, az ajtó nyitva, körülöttünk a leszállni akarók, az ajtó előtt ugrásra készen a felszállók, banyika földbe gyökerezett mellettem, melegszik a helyzet. Gyorsan megfogom a kezét, lerakom a járdára, visszalépek a kocsi mögé, és egyedül leemelem a buszról, kis segítség persze jön hátulról, de nem a kocsit fogják, a fenekemnél lök meg valaki, nem baj, a lényeg, hogy lent vagyunk. Lent nagy levegő, huh. Banyika valamit sutyorog a bajsza alatt, lehajolok: "Anya, vigyéééél!" - suttogja, két ujja a szájában. Inkább nem folytatom, mindenesetre egy jó kis játszóterezés után még haza is jutottunk valahogy, bár az is úgy indult: "NEM akarok hazamenni!"

6 comentarios:

iszting dijo...

:-) es huh!
bakka mar amugy sem hasznalna babakocsit?= nalatok a testverkocsi mint megoldas nem jatszott?

Virtualista dijo...

Van egy testvérfellépőnk, de budapesten azzal nemigen lehet közlekedni, legalábbis nem a mi környékünkön. Most még fel tud lépni a babakocsi saját tengelyére is, de ott csak állni tud. Igazándiból tud már ennyit sétálni, és egyre többet ugye, úgyhogy testvérkocsit már nem akartunk. Gondolom a vegyélfel korszak is véges. Mondjuk, ha egyedül megyek vele valahova sokszor még viszem a kis sportkocsiját, de az út felében csak a maci vagy kippkopp utazik benne. ;)

Lanszki Anita dijo...

Ezt a szitut csak azzal lehetett volna fokozni, hogy odalép egy fekete ruhás lény és megszólal: "Jegyeket, bérleteket kérem ellenőrzésre!"

A testvérfellépő nálunk sem működött, mert K. fel volt háborodva, hogy ugyan miért neki kell távoznia a kényelmes babakocsiból. Amikor meg felült/-állt rá, akkor mindig jött egy bukkanó és le is esett szegénykém.

Virtualista dijo...

Sok ellenőr rá se néz a kismamákra/kisgyerekesekre, legalábbis ezt hallottam többektől és a múltkor laci meg blanka a kocsiból átszálltak a nyugatinál villamosra, mert óriási dugó volt és jól kikerülte őket az ellenőr. Gondolom nem mindegyik ilyen. Miért is lenne?

Akkor Kornél is hamar lábbuszra váltott, igaz? De nyugtass meg, hogy egy négyéves már nem szokott folyton felkéredzkedni.

Lanszki Anita dijo...

meg lehet nyugodni. :)

ladybug dijo...

hát ez tényleg kemény, nekem még egy gyerekkel is az szokott lenni (felszállás, leszállás, kapaszkodás, lesz-e hely, hányan tüsszentenek ránk stb), úgyhogy egyre inkább autózunk...