2009-04-29

Itt köv. a folyt.

Andrisról még el kell mesélni, hogy legfőbb foglalatossága pihenőszékben vagy babakocsiban ülve a zoknik levétele és nyállal való átitása. Mármint a saját zoknijait húzza le nagy gondosan a lábáról és tömi a szájába. Ettől aztán 1. mezítláb marad - ez melegben nem gond 2. ha nem figyelek, elhagyjuk a zoknit - de jó esetben Enikőék utánunk hozzák 3. még ha meg is van a zokni, úgyis használhatatlan, ezért ki kell teregetni a babakocsira - na ilyenkor biztosan elhagyjuk a zoknit. Szóval legalább 2 pár tartalékzoknival szoktam nekiindulni, Andrison ritka, hogy egyforma zokni van, mert az már luxus lenne, ha mindig megtalálnám mindnek a párját és mindig egyszerre venné le. Viszont gyártottunk neki zokniból pici lábszárvédőt, az konstansan rajta van, zoknit csak kintre vagy a reggeli öltözködéskor kap, így könnyebb másznia is, mármint mezítláb és meglepő módon ritkán hideg a lába.

Banyival voltunk a körzeti oviban nyílt napon, Marcival jót homokoztak és az egyik csoportszobában játszottak, de nem túl sok esélyünk van elsőre bekerülni, ezért elkezdtem barátkozni a gondolattal, hogy még a jövő évben is csak délelőtti oviba fog tudni járni. illetve megfontolandó az egésznapos magánovi, mivel a miniovi is emeli az árait, kb. kétharmadába kerül egy magánovi havi díjának, ha heti 4-5 alkalommal jár délelőtt. júniusban kiderül, hogy bekerült-e vagy hogy hova került be, aztán őszig kitaláljuk, hogy mi legyen. Mindenesetre alig akart hazajönni az ovilátogatásról, azóta is emlegeti, de gondolom azért egy újabb beszoktatási sírás-rívás várható, de ez normális is.

Többen kérdeztétek, hogy mit csinál Andris a játszótéren. Leginkább a babakocsiban ül, ha Barnus is ott van, akkor beszélgetnek, a zoknileszedés és rágcsálás ugye alaptevékenység. Ezen kívül szoktam neki vinni játékokat, néha kiveszem és ül az ölemben a homokozó szélén, vagy kenguruból nézelődik, és a millenáris parkban a fűre is le merem tenni, ott ellenne a végtelenségig, de nagyon kell figyelni, mert néhány percenként a szájába tömi a füvet. Ja, igen, a fűtől nem félt, rögtön megbarátkozott vele, nagyokat kacagva tépkedte le, mint egy bio-fűnyíró, úgyismint birka-gyerek. Most hétvégén viszont már nem mertem a fűbe tenni ott, mert tele volt a légtér szárnyashangyákkal, viszont a színpad teljesen üres volt, és egy része le volt terítve valami műanyaggal és ott vidáman mászkált, üldögélt és nézelődött.

Még annyit akartam írni banyi és andris kapcsolatáról, hogy banyi irtó büszke ám az öccsére. Mikor hozzuk el az oviból és andrissal ismerkednek a többiek, mindig ott van mellette és simogatja és mesél róla.
Az meg külön vicces volt, mikor Enikővel egy giga margit-szigeti sétán hazafelé beszélgettünk, hogy ki mit ebédel, és erre banyi is elkezdte faggatni Marcit, hogy: "És a te öcséd mit eszik?" ;))))
Itt egy ma reggeli felvétel:



EGy hosszabb felvétel Andrisról:



és egy aktuális ugrálós banyiról:



Andris szelektív szemetet szelektál a konyhában:



Banyi és MArci a templomkertben. ITt látni banyit copffal, végre hagyja, hogy copfba fogjuk a haját, és egész nap meg is marad. végre kilátszik a helyes kis pofija.

6 comentarios:

iszting dijo...

milyen jo kis massziv gyerek ez az andris,az elso videon nagyon latszik! (remelem, borulas utan nem volt nagy siras-rivas)
egyebkent emil is buszke gungara, de errol tan majd irok.
blanka tenyleg nagyon helyes copffal, ezt mar a liliblogon is eszreveteleztem.
tok jo, h ilyen kis nyugodt gyerek andris, igy lehet vele jatszoterezni.

Virtualista dijo...

igen, Andris nagyon masszív, van róla fürdés utáni pelusos videó is, majd egyszer felteszem, azon is látszik. ;) borulást megúsztuk, a polcba nem verte be a fejét, csak a padlóba, azt már kezdi megszokni, de ha nagyot koppan tud üvölteni. irjal emil-gunga kapcsolatról feltétlen.
Anka mit csinál a játszótéren? nem annyira nézelődős típus?
Andris imád nézelődni, tegnap a villamoson attól féltem,hogy kiszárad a szeme, annyira csak nézett, nézett és nézett, alig pislogott. ;))
szt istván park jó lenne, de mi inkább délelőtt mozgunk hosszabb időt, délután általában rézizünk is.
nem ismered véletlenül a liliputi háti hordozóját? nézegettem a weben, de elég drága. viszont, ha tényleg kényelmesen lehet benne, akár 15 kg-s gyereket is vinni, ahog yírják, akkor megérné.

Csikós Gábor dijo...

Ha ezeke super8-as Kodak filmek lennének, már elkoptak volna.

iszting dijo...

nagyon aktualis a hati hordozos kerdesed, en is allandoan meg-megnezem a liliputin es vagyakozom utana, mert ugye abban elvileg emilt, meg meg blankat is kivaloan lehet cipelni, engem is az ara riaszt el attol, h csak ugy kiprobaljam. nade talaltam olyan embert, akinek volt: oliver anyukaja, agi. es azt mondta, neki nem jott be annyira, mertmellette mar nem lehet hatizsakot folvenni (sot, egyeb nagyobb tpusu taskat sem,pl.messenger-bag),kezben viszont nem cipelsz annyi cuccot.
ez teny, erre nem gondoltam, viszont veszhelyzetben elol is cipelhetsz hatizsakot, nem?
engem egyebkent a gyerekkel biciklizes szempontjabol izgat leginkabb, sztem erre pl.remek megoldas.

jatszoterezesselnalunk az a fo baj, h meg emil is csak most tanulja, es ugye eleg heves a srac, pl. elkezd lazan folfele menni a csuszdan (marmint azon a reszen, ahol masok az ellenkezo iranybol csusznak lefele), szoval ot meg nemlehet ugy szabadjara engedni, mint pl. blankat, hanem konkretan minden lepesnel mellette kell lenni, igy anka szamara meg mindig ugy a legbiztonsagosabb, hogy magamra csatolom bb-ben (hiszen a babakocsiban magara nem hagyhatom,meg akkor sem, ha eppen elnezelodik).
amugy anka eddig fekve volt a testverkocsiban, most vettuk ki a mozeskosarat belole, es hajtottuk eggyel foljebb (ez is meg majdnem vizszintes), elvegremar 3.5honapos nagylany:-)

Virtualista dijo...

Laci rábeszélt, hogy rendeljem meg, majd beszámolok. Csak azért vágtunk bele, mert vissza lehet küldeni 30 napon belül és nem kell, hogy bontatlan csomagolásban küldd vissza, szóval ki lehet rendesen próbálni. Andris ma a kendőben aludt el délelőtt a hátamon - a kis zsivány! - pedig az nem is nagyon kényelmes neki, persze nem az alvás a cél, csak a könnyebb közlekedés. Én a kengurut is övtáskával kombinálom, illetve viszem kocsiban a játszóra, ha kiveszem andrist, de már túl hosszú és nehéz a kenguruhoz.
Anka hihetetlen hosszú, gyanús, hogy nyújtjátok a lábát, az feltűnően hosszú. ;))
A mózeskosár az az autósülés? Mert én mindig azon csodálkoztam, hogy azt lehet újszülöttkortól használni, pedig abban se vízszintesen fekszik a baba, mondjuk autózáshoz azt ajánlják, hogy másfél óránként állj meg pihenni, azaz vedd ki belőle egy kicsit. szóval az vízszintes?
Mi banyinál eleinte szigorúan betartottunk néhány szabályt a játszón (pl csúszdán nem szabad visszafelé felmászni), de most már elég ügyes. Mondjuk még ha zárt is a játszótér én akkor is szeretem szemmel tartani banyit, meg a közelében maradni. Enikővel tudunk felváltva etetni nyugiban, ha épp hatosban megyünk a játszóra.

Lanszki Anita dijo...

Én pártolom a kendô témát, a gyakorlatban is mûködött.

Mennyire aranyos Andris a szelektíves felvételen - még fog a lábával is!