2009-08-25

Méretek és szokások

Ha bárki szeretne valamiből egy métert, csak állítsa/fektesse oda Blankát és máris mérhető a méter, mivel Banyika tegnapi mérés szerint pont 100 cm magas. Ma délután lesz az ovis szülői, de most éppen úgy néz ki, hogy mégse a Napocska csoportba, hanem a Pillangókhoz fog járni, részletek a beszoktatásról a hét végén.

Andris mérleg jegyűhez képest elég határozottan fejezi ki, ha bármilyen eltérést vél felfedezni kívánt állapota és éppen aktuális állapota között, azaz tud hisztizni! Fejjel indít hátrafelé, majd testét is ívben megfeszíti, így amikor pl. a gangon gyűjtöm be, mert a fel-le szaladgálást megunva éppen muskátliszirmot gyűjtene a szájába, akkor elég rendesen kell vele küzdeni, hogy épségben megússzuk mindketten. De így csinál mikor nagyon fáradt és valamiért mégsem tud elaludni, akár a kiságyban, akár a babakocsiban, egyszerűen hanyatt veti magát és ordít. Persze olyan hangerővel, hogy esélye nincs meghallani a nyugtató sisegést, szavakat. Eddig a hanyattvetést csak ültében csinálta esténként hancúridőben, de úgy látszik megtetszett neki maga a mozdulat vagy hogy mennyire hatásos. Viszont képes olyanra is, amit eddig csak leírásból ismertem - és persze sose hittem el -, vagyis hogy játék közben fogja magát, odabújik az ölembe, vagy a lábamra hajtja a fejét, és egyre laposabban pislog. Most is így aludt el, illetve mikor felvettem persze még nyitva volt a szeme, de mikor leraktam egy cumivel kiegészítve az ágyába, akkor már nem tiltakozott, ott maradt mint egy teli krumpliszsák. (Eszter minden tiszteletem a tied, hogy bírod a gyerekeid nemalvását, persze mit is tehetnél mást. Reméljük hamarosan megoldódik a dolog.)
Andris azt akarja enni, amit mi is, ezért ha épp nem olyan van (általában még nem olyan van), amit ő is megehet az asztalról, akkor nem eszik, hanem jön a hiszti vagy a fejrázás. A fejrázásba is belead apait, anyait, szemét kiforgatja, és fejét kicsit megdöntve mutatja, hogy nemnemnemnemnem. Mindezt egész hosszan teszi, de miután kiröhögtük magunkat rajta és valami játékot nyomtunk a kezébe általában hajlandó enni kicsit. Tápszerből beállt 4,5-5 decire esténként, de reggel is megissza a másfél decit, plusz délelőtt 2 decit.
A szöszcsipegetést alapjáraton űzi a kicsi fiú, ha nincs cumi a szájában akkor rögtön teszi is bele a (takarítás után is) a szőnyegen található miniszöszöket, morzsákat, hajszálakat, amit épp talál. Egy-egy ígéretesebb falatért (faldarab, virágszirom, virágföld) hajlandó kiköpni a cumit is. Igy aztán az a legrosszabb jel, mikor Andris csöndben van valahol a lakásban, meglapulva szöszöl, majd koppan a cumi és mire odalépek már csak az összeszorított szájából tudom kihalászni a fincsi falatokat, fúúúúúj.
A járást profin űzi, itthon csak jár, gondoltam lelassítom szandál feladásával, de hamar abban is járni kezd, és csak ismeretlen terepen fanyalodik néha a négykézlábra. A lábmérete valahol 21-es és 22-es között van, most megyek felkeltem, hogy ma már ne nőjön nagyobbra.

1 comentario:

Füles dijo...

Édes kis porszívód van! Megnyugtatlak, eléggé hamar kinövi a szöszevést, LEgalábbis Marci kinőtte, egy idő után már csak jött mutatni, hogy szösz van a szőnyegen és porszívózni kell! :-)