2009-08-30

Szeptember

Blanka oviba megy. Mivel már meglévő csoportba került, ezért az anyás beszoktatás szinte teljesen elmaradt. Végül a Pillangó csoportban kötött ki, ott 3,5-4 évesek lesznek, és négy vagy öt 3 év körüli új kisgyerek. Most kedden ment volna először, de hétfőn a 2 deci reggeli teje a pólómon kötött ki egy hallgatag összebújás során, így aztán két napi pihenőt írt elő a doktor néni - telefonon. ;)
Azt hiszem a gyomorrontást a vasárnap megsétáltatott habos málnás süti és az ovi miatti izgalom együtt okozhatta, mindenesetre, délután már játszótereztünk, ma budakeszin van, holnap pedig egy utolsó napot töltünk hármasban, aztán csütörtök reggel indulhat a móka. Egyelőre nagyon várja, de még sosem volt együtt 25-30 gyerekkel, ez biztosan sokkoló lesz, de bízom benne, hogy alapvetően élvezni fogja a sok játékot, talán talál barátnőt, barátot magának, és lassanként igazi nagy ovis lesz belőle.
Andris közben tökéletesre fejlesztette a szösz-evést, a pillanat töredéke alatt tömi a szájába, és néha akkor is összecsippentett ujjal járkál, amikor nincs is semmi nála, szerintem csak engem akar idegesíteni vele. Újabban, ha szandál vagy zokni jut a keze ügyébe megpróbálja felhúzni a lábára, elég ideges, mikor nem sikerül neki. Hancúrozáskor, vagy nyugis ölelős pillanatokban meglepetésszerűen puszit szokott adni, persze sokáig nem hittem el, hogy nyitott szájjal közelítve az arcomhoz nem épp egy nagyot harapni akar belőlem, de most már bízom benne, így aztán fogja a nyitott száját, és jól odanyomja az arcomra, számra, szememre.
Önrontó hajlamai miatt - pl. gáztűzhely szétszerelése, forró vagy nehéz dolgok magára rántása - beszereztünk két szobalezáró hálót, most folyik az elzárás bevezetése, egyelőre becsukom magunkat a gyerekszobába vele, mikor játszunk, majd lassanként ki is fogok lépni onnan, a konyhából már többször kicsuktam, ezt elég hangos tiltakozással vette tudomásul, de végül is ott ácsorgott a hálónál és bámult befelé. Vigyázni kell ilyenkor, hogy mit hagy neki elől az ember, például a banyi (fellépős) etetőszékét jól be kell tolni az asztalhoz, mert különben Andris felmászik a tetejére és onnan röhögcsél, ez azt jelenti, hogy nagyjából 60 centi magasban ácsorog egy 20 centi széles deszkán és mázli, hogy eddig csak lecsúszott róla hassal és nem leesett fejjel előre. Ha Banyi nincs itthon, általában kirakom a székét a gangra.
Minden érdekes hangot utánoz, általában a Blanka által kiadott hangokat, de szereti az "egy kis malac"-ból a töftöftöf-özést meg bármi állathang utánzást.

No hay comentarios: