2009-08-11

Mielőtt

... aktualitását vesztené: Andris augusztus 3-án volt 11 kg és 78 cm.

Amúgy meg kezd szavakat utánozni: "kuku" a kukucsra, "vuvu" a kutyára, vauvaura meg ilyesmik. Kérésre megmutatja ki hol van, de még a szomszédokat is! Itthoni sima terepen már inkább jár, mint négykézlábazik, de még nagyon bizonytalan és lassan halad mert piciket lép, de vicces mert élvezi és nagyon koncentrál, ha valami adódik (nadrág, ajtó, Blanka) akkor abba belekapaszkodik, de aztán megy tovább a kijelölt cél felé. Jópofa, mikor a semmiből megjelenik állva a nyitott fürdőszobaajtóban, mert ugye eddig a tenyércsattogásból lehetett tudni, hogy jön, most meg csak odaimbolyog az emberhez.

Blankával voltunk fent párszor az oviban, pisilt a kis wc-be, megnéztük a csoportszobájukat és (sajnos) láttuk az ágyakat is alváshoz megvetve. Az ágyak picike kempingágyakra emlékeztetnek, de majdcsak sikerül aludni azon is, cumit lehet vinni az elején a piciknek, szóval remélem belejön, mostanában itthon is megint nagyon ügyesen elalszik, főleg, hogy a negyediken befejeződtek a zajos munkák és a "csendes" sitt-levödrözés is.

Blanka egy hét múlva három éves lesz, vasárnap tartjuk a családi bulit, remélem készül majd sok fotó uncsi- és másoduncsi-tesókkal. Huszadikán pedig Bécsbe utazunk mind a négyen, talán öten (rézivel), és lesz négy teljes napunk pihenni, és nosztalgiázni a kaiserwasser környékén.

Eszembe jutott még, hogy nem tudom elégszer mondani, hogy mennyire jó testvérek, és ez főleg Blankán múlik most, mert sokat hancúrozik vele és úgy hagyja magát nyúzni, mintha csak felnőtt lenne, persze Andrisnak is bírnia kell a gyűrődést, hajlítgatást, fejkoccanásokat, köpködéseket (apropó, hogy tiltsam meg banyinak andris arcon köpködését, mikor az hangosan nevet rajta?). Blanka mindig elkezdi szórakoztatni a várakozóba tett Andrist, akár az autóban ülnek, akár a babakocsiban ücsörög öcsi. Amúgy a babakocsiban ücsörgésnek hamar véget tud vetni öcsi, mert ha megunja egyszerűen megfordul és feláll, és csak a jó reflexeimnek köszönhető, hogy még nem esett ki.

Tettem oldalra egy linket Márti, a régebbi védőnőnk blogjára, olvasgassátok, hátha találtok valami hasznosat gyerekgondozáshoz, neveléshez, és lehet tőle kérdezni is, elég sok tapasztalata van, nekünk Blankával sokat segített.

4 comentarios:

Csikós Gábor dijo...

Rézi Bécsbe viteléhez nem járulok hozzá!
Vagy utána ugyanannyi nap rehabilitáció békeszin.

dóra dijo...

Még kitaláljuk, jó Papa? Mert bécsben tudod jó dolguk van a kutyáknak. Max az utazás lenne kicsit kényelmetlenebb, de ott meg várják a kacsák, és hátha most meg tudjuk tanítani úszni. ;))

Füles dijo...

De ügyes Andris, hogy már így megy és szavakat utánoz!
Blankát elcserélem Marcira, hátha sikerül nektek leküzdeni vele a tetvérféltékenységet. És akkor talán majd ők is dögönyözik egymást, és nem csak sírás rívás lesz!

dóra dijo...

Azt hiszem ez Blankánál inkább csak adottság, na meg a lányok talán hajlamosabbak erre, szóval csak marha nagy szerencsénk volt ezzel. Inkább összeállítunk pár power point előadást és Blanka továbbképzést tart majd Marcinak ovi után. ;)
Biztos a fiúk is belenőnek majd a hancúrozásba, de ha abba nem hát majd autóznak, vonatoznak együtt nagyokat.