2009-11-22

Alternatívák




Ha csalánkiütéses lesz a gyerek hétvégén, miután antibiotikumot szed két napja:

a, a család baráti gyerekorvosa azt mondja érdemes gyógyszert váltani. Fel kell hívni csak az ügyeletet, ott felírják az eredeti lelet alapján a másik gyógyszert;

b, az ügyeletes orvos a közeli kórházban azt mondja, hogy á, ezt nem öt, hanem három napig kell szedni, az utolsó adagot már vegye be a gyerek, kapjon este még egy adag Claritine-t, aztán figyeljük, hogy a fej körüli részen ne ödémásodjon;

c, a gyerekosztályos orvos a kórházban, ahol az eredeti lelettel felírták a gyógyszert azt mondja, hogy inkább hagyja abba a gyógyszert a gyerek, vigyük be, és ha tényleg olyan a csalánkiütése, akkor felveszik az osztályra;

Most légy okos domonkos! Végül az a, verzió mellett döntöttünk, amúgy pedig kiteregettük az utolsó adag hányásos mosást is, amit szegény Banyi terített be két körben még csütörtök éjjel, én pedig kétszer mostam mindent, mert én minden hányást kétszer mosok, kétszer mosok.
Banyikám már jobban van, már csak azt kell kideríteni, hogy:

a, tényleg rosszul hall-e az akut gyulladástól vagy a sok-sok egymásutáni gyulladástól (reméljük nem!);

b, a rosszaságtól nem válaszol csak mikor huszadszor szólunk emelt hangon;

c, egyszerűen csak ilyen egy aligmúlt hároméves és marhára belemerül minden játékába, és amúgy sem izgatja magát, ha olyasmit hall, ami nem hozza lázba.

Jobbulást Enikőnek a Herold-Sinka családból, Marci hagyd abba a köhögést és feltétlenül nézzétek meg milyen szépet alakított ma Gabi papa.

Végül pedig Lilkó, egy nappal később itt is nagyon-nagyon boldog harmadik születésnapot kívánunk neked! Isten éltessen, sokáig és füled érjen bokáig, ahogy azt még a mi időnkben mondani szokták (vót).

2 comentarios:

Füles dijo...

Köszönöm! Már sokkal jobban is vagyok! Így azt hiszem a jövő pénteki vásárlós, beszélgetős lányrandi már nem marad el! És Gabi papa tényleg nagyon szépeket tud fényképezni!
És mégegyszer köszönjük a sok gondoskodást!!!!

Lanszki Anita dijo...

Remélem, mindenki jól van azóta. Már rég akarom írni, de csak most van idő: ez a kép zseniális!