2010-06-01

Óvoda vs immunrendszer 1:1

Blanka mióta nem jár oviba, egy betegséget megúszott, egyet elkapott. De amit elkapott az is enyhébbnek tűnik nála, mint az Andrisnál, persze megint elkiabálom, mert még nem gyógyultak meg egészen. A múltkori takonykór Andrisnál antibioval kezelt fülgyulladásban végződött, szóval ezt igazán jó, hogy Banyi akkor megúszta. Most két éjjel fektettük le krupp elleni kúppal felvértezve, annyira rekedt és göthös volt, de már egy éjjelt kibírt "tisztán" is.
Most kap MultiTabs ImmunoKid vitamintablettát minden nap, de várom a kedves olvasók immunrendszer erősítő ötleteit. Andris részére is persze, csak ő még ugye nincs 2 éves, emiatt kevesebb minden adható neki.
Pl. a Broncho-Vaxom és társai bevált már valakinél? Mert tudom, hogy heroldéknál inkább csak betegebb lett tőle a Marci. Szóval írjatok, köszi.
(A homeopátiában kezdem elveszíteni a hitemet, és mivel ott az a legfontosabb, ezért olyat ne is írjatok. Bocs.)

10 comentarios:

Lanszki Anita dijo...

A broncho-vaxomtól nagyon beteg lett a Kornélka 3 évesen. Brrrrr. Azt soha többé - Emule onko-dokija szerint az egy nagy üzlet csakúgy mint a homeopátia.

A Béres-cseppre esküszik mindenki a környezetemben.

Füles dijo...

Immunoglukant 1-szer próbáltuk, utána pár hétig nem voltunk betegek. Hátha használ....mindenesetre nyáron majd megpróbálunk ezzel erősíteni + béres cseppet nekem is sokan ajánlották.

dóra dijo...

Köszi,szóval eddig két szavazat a BV ellen, két szavazat a bérescseppre, és még egy az immunoglukanra. Ez utóbbi itt áll a szekrényben, elvileg 4 éves kortól lehet, szóval pont jó lesz banyinak augusztusra.

iszting dijo...

en pont most akartam irni a beres-csepprol, kb. 2-3 hete szedjuk.

iszting dijo...

es most epp betegednek le, tennem rogton hozza.

Lilko, Milos es Juli dijo...

Mi is próbálkoztunk homeopátiával, nekünk sem vált be. Immuno Kidsnek a felét nyugodtan adhatod az Andrisnak én is adom télen a Milosnak, meg neki Béres cseppet is kapott végig. Lilkó meg csak Immuno Kidset kapott, és alig voltak betegek egész évben.

dóra dijo...

Köszi a sok reagálást! :)
Akkor talán felváltva fogom az immunokids-et és a béres cseppet, meg elküldtem a rózsakertes doktornéninknek, hogy hogy kapták a gyerekek a prevenart, hátha banyinak kell még egy a teljes védettséghez.
Most hívott közben a kisskata, nekik bevált a BV, szóval 2:1 a BV-nek, andrisnál lehet, hogy kipróbálom.

ladybug dijo...

Jobbulást! Lili a bölcsis beszoktatás utáni betegeskedős időszak után majdnem elkezdte szedni a Broncho-Vaxomot, de az Anitáék lebeszéltek róla (meg akkor átkerült másik bölcsibe, ahol hirtelen már nem volt többet beteg)... Ősszel megkapta a Prevenart, és azóta napi 1 multivitamin tablettát (Actival) szed. (Próbáltuk a Béres cseppet is, de elég rossz az íze, a tablettát viszont jutalomként fogja fel minden nap.)
Mi van még? a homeopátiát még nem próbáltuk (de nem is nagyon fogjuk szerintem, mivel az orvos se nagyon hisz benne).
Az eddigi tapasztalataink alapján 3 dologra esküszünk: orrszívás, orrspray (most legutóbb egy fele orrspray-fele szemcsepp fecskendezés gyógyította ki a náthából), orrpuszi!
Egyszer már csak vége lesz ennek a TAKONY időnek.
Mindjárt küldök Banyinak és Andrisnak egy képeslapot!

Lanszki Anita dijo...

Itt mindenki taknyos - te jóóóó ég!

Csikós Gábor dijo...

Lehet légbőlkapott gyógymód is? Akkor Budakeszi levegő:)