2009-01-03

Fejlődési ugrás 3.




Blanka egyre ügyesebben színez, már egész jól a közelében marad a ceruzával annak, amit ki akar színezni, lásd a fenti képet. Meg a Hajnallal való játék során az is kiderült számomra, hogy szinte tökéletesen ismeri a színeket. Már jó ideje mondogatjuk mindig, hogy a piros kutya, sárga akármi, de mondjuk nyáron még fogalma sem volt róla, hogy melyik színt hogy hívják, erre most meg jól adogatta a filceket Hajnalnak. Egész meglepődtem. Ja, és a Laci megtanította halacskát rajzolni, azt is egész jól csinálja, és pontosabban rajzol mióta elleste tőlem, hogy lent kell fogni a ceruzát, filcet.

Mindig is szeretett ugrálni, de amint alább is látszik most annyira belelendült, hogy ki kellett vennem a kuporgóból a matracot, és odatenni a kanapé elé, hogy ne a kemény parkettára ugráljon folyton. Remélem ha elkezdődik az ovi, akkor ott majd megint jobban ki tudja elégíteni azt a nagy mozgásigényét és hamarosan visszakapjuk a nappalit. A lakásunk amúgy is kezd játszóházra emlékeztetni, a nappaliban mindig egyre több játék van, mert ha Andris alszik a gyerekszobában akkor ugye Banyika hozza magával a játékait ki, a járókát szerencsére lehet tologatni, az Andris bázisa, de őt is néha ki kell tenni a földre is, mert hason igazán úgy tud lenni hosszabb ideig, meg valahogy úgy gondolom a mozgásfejlődéshez kell, hogy érezze van hova mozogni. Szóval a lakásunk játszóház, most akkor várom az arra vonatkozó kommenteket, hogy minden kisgyerekes családé az. Köszi

ui: és ma este itt volt a Mészi (bácsi) és szinte végig csak a Blankával játszott és ettől a Blanka teljesen el volt olvadva, tejivás után kétszer kijött elköszönni, meg szólni, hogy jöjjön még a Mészi.

4 comentarios:

iszting dijo...

meszi ugy latszik, csalados lakasrol-lakasra jar, igazi kedves nagybacsi, mert nalunk is volt 2 izben is mostanaban.
node igazan koszi, h laci megcsinalta az ugralos kepeket olyanra, amilyenre kertem! (hiszen, gondolom, csakis az enkedvemert tette).
es koszi a ruhakat, mar jol at is valogattam, szivfajdalmam, h teli gyerekekkel a 68es plussrugdalozo bukta, mert pont kanikulara nonek bele (tavalyi tapasztalat, ill. ha anka kisebb lesz, tan szeptemberben fol tudja meg venni), sot, bizonyos fokig a 68as hosszuujju bodyk is. tavaly pl. hosszu, 68as kordnadragok garmadat bukta be igy emilke, mert szeptemberre kinotte oket.
jo volt latni magukat, ha hulyen is alakult, marmint, h utcaban alldogallas-formajaban.
mar a mi nappalink is jatszohazasodik, ugyhogy van egy olyan gyanum, h ket gyerekkel bizony elkerulhetetlen.
de miert van nektek holland nyelvu szinezotok?

iszting dijo...

a januar spanyolul enero? nooooooormalis?

Virtualista dijo...

nyelvi kérdéseidre vonatkozó válaszaim: holland színezőnk az Ikeából van, ahol egyszer verdás gyerekmenühöz kaptunk egy csomó verdás színezőlapot, a január sztem azért ilyen fura, mert a j betűt általában h-nak ejtik, illetve ezáltal alig ejtik pl. itt az e betű előtt nehéz lenne hangsúlytalan h-t ejteni, aztán gondolom egyszercsak már le se írták.
Most épp azon dolgozok fejben, hogy hogy tágítsam ki a nappalit, a könyvespolcot és az egyik étkezőszekrényt át tudnám helyezni gond nélkül máshová, csak nem tudom mennyi teret nyerek vele. Költözés lesz ennek a vége.
Ma felsejlett előttem, hogy milyen durva lesz, mikor Andris már nem marad ott ahova lerakom, hanem gyorsan elnégykézlábazik mindenfelé és ott vadászik az apró játékokra, amiket a szájába töm. Hmhm.
Legyen Anka is 4,5 kilós és hosszú és akkor még talán márciusban rá tudod adni a plüss cuccokat. Jó? ;)
két hét múlva már kint lesz, igaz?

iszting dijo...

magaban egy hobbinyelvesz veszett el, dehat tudtam en ezt mindig is. die frau, die -fast- spontan so gut deutsch, wie die liebe frau merklik spricht, muss das gewisse etwas dazu/dabei haben.
oder was aehnliches.

emil mostanaban konkretan a foldon hevero morzsakra vadaszik mint desszertre. azonnal a szajaba tomi. ez azota van, miota szokott kenyeret kapni a kezebe ebedhez es rajott, h a kenyer morzsakbol tevodik ossze. minden apro szoszmoszre asziszi, kenyerdarab es habzsolja. eh.
ankanak meg 2 kilot kene hizni ehhez a kov. 2 hetben, hat, nem is tom.