2009-01-27

Megvan nekünk is

... a vírus! Lacitól szépen elkaptuk Andrissal és úgy néz ki Blanka sem úszta meg, pedig őt tegnap délelőtt Budakeszire menekítettük. Nem baj, ez állítólag nem influenza, szóval nem annyira durva egyelőre, remélem hamar kijövünk belőle.

Arról is akartam még írni, ami EmilAnka blogjáról, Anka evéséről jutott eszembe, szóval hogy kezdünk rájönni, hogy Andris evési és alvási ritmusa egyáltalán nem esik egybe, és ez okozhatja, hogy marhára nem érdekli őt nappal az evés. Valahogy olyan, mintha csak akkor tudna enni, mikor félig alszik, úgy is mondhatnánk, amikor alfában van, hehe. Ez éppen ébredő illetve éppen bealtatott állapotában valósul meg, ezért például délben úgy eszik két nagyot, hogy egyszer még az overallban, ahogy kivettem a kocsiból, utána meg, amikor rakom le két órával később.

Új módszerrel próbálkozunk az éjszakai nyugalom érdekében is. Mert az nagyon rendes volt Andristól, hogy a születése óta kihagyta a 10-11 óra körüli evést, de éjjel 2-3 között azért mindig felkelt egy nagyot enni, majd reggel, sőt délelőtt marhára keveset evett, és ez azóta sem változott. Ezért most inkább 11 körül kihozzuk és ún. álometetésben részesítjük, hogy reggelre biztosan megéhezzen. Még csak pár napja kezdtük, és a hajnalok még elég nyűgösek, de javulni látszik a helyzet. Ezt nem is annyira a gyerekeknek jegyeztem fel, hanem mostani kezdő/haladó szülőknek tanulságul, hogy mik vannak.

Amúgy mostanában mindig 1 liter körüli a napi kajafogyasztása Andrisnak, mérni már nem merem, a múlt hétfőn elhagytuk a 8 kilót, és úgy tűnik fél éves korára mégis meglesz a súlyduplázás, sőt előbb is, pedig a körzeti gyerekorvos azzal bíztatott, hogy az ilyen nagy babák nem feltétlenül dupláznak fél éves korukra. Most már csak azt remélem, hogy a mozgásfejlődés várható beindulásával lelassul valóban a súlygyarapodás és még azelőtt megtanul járni, mielőtt az egész család sérvet kapna.

No hay comentarios: