2009-01-16

Nyúlfog




Andris nyúl és fog, ha nem is mindig sikerrel, de egyre többször elkapja a zsiráf lábait, a tigris kezében a labdát vagy éppen csak egy pelenka sarkát. És tömi a szájába. Valamelyik nap feltűnt, hogy milyen sokmindent ki tudtam teregetni míg Andris a szőnyegén dolgozott csendben. Rosszat sejtve bementem megnézni, hogy mit csinál és a zsiráf lábát rágcsálta, sőt már szipákolta belőle rendesen a saját nyálát, már bocsánat a gusztustalan részletekért. És persze mindezt marha elégedetten és boldogan. Kicsit mintha hosszabb lenne a feje tetején a haja is, és a bicepszünkből ítélve a súlya közelíti a 8 kilót, hossza 2 kilométer.
Blanka mintha kezdene kijönni a dackorszakából, egyre többmindent meg lehet vele beszélni, sikerült lazítani néhány rituálén - pl. már néha adhatja neki reggel a Laci is a tejet - és egyre többet játszik Andrissal. Enyhülnek a hisztik az elindulások, hazamenetelek és egyéb konfliktusok körül.
Ma annyira édesek voltak, mert mikor sétáról jöttünk hazafelé, akkor Andris ébren volt éppen (ilyen se volt még velünk, hogy Andris ne aludja végig a babakocsis utat, hanem nézelődjön), Blanka meg felállt a kocsi-fellépőre és onnan behajolt Andrishoz és ott szórakoztatta, Andris meg persze vigyorgott mint a vadalma, egész addig míg el nem fáradt, akkor kicsit ráhúztam a takarót és aludt még 10 percet. Szóval ez volt az első ilyen kinti igazi tesós élmény. A séta elején találkoztunk Csutival és a szabályosan szép arcú Annával, Blanka kicsit elkeseredett, hogy haza kell menniük, de aztán egész hazaúton kérdezgette, hogy hogy hívják akikkel találkoztunk és miután mondtam, hogy Csuti és a kislánya Anna, akkor kérdezte, hogy és a másik lányát hogy hívják? Nem tudom csak viccelt-e vagy valami megzavarta, de nagyon rákattant erre. Lehet, hogy most meg azt hiszi, hogy mindenkinek legalább két gyereke van rögtön? Csuti legközelebb hozd el a másik lányodat is légy szíves.

Ja, és Andris elkezdett köhögni, de úgy tűnik pusztán kommunikatív céllal, Blankánál is volt ilyen, de ő valahogy nevetés helyett köhögött, Andris meg inkább hiszti helyett, ha azt akarja, hogy felvegyük meg öltözködés végén.

Ma itt voltak megint Cecilkáék, és Blanka hihetetlen jól eljátszott Nikkoval, olyan neki, mint valami imádott nagytesó, folyton ölelgette, egy csomó mindent mesélt neki, együtt szaladgáltak és kis segítséggel dominóztak is.

4 comentarios:

iszting dijo...

blanka flatley:-))))))
akkor csuti meg a frankelban nyomja? jo, h valaki legalabb talalkozott vele.
erdekes, h mostanaban emil is poenbol kohog es utana rohog. ill., ha vki kohog, utanozza.

o, a nyal, az omlo gyereknyal!
elfaradtam, elnezest, viszhall.

Lanszki Anita dijo...

igen, nagyon gyomorforgató, de egyben vicces akkusztikai élmény is a nyál különbözô puha tárgyból való szürcsölgetése. :D

És atya világ: 8 kilóóóóó? Lassan kimegy a Fókusz.

iszting dijo...

"Lassan kimegy a Fókusz.":-))))
ja, de nalunk a rendeloben is multkor volt egy 5-6 honapos gyerek, aki emillel egy sulyban volt (vmivel 9kilo folott).
ezek a mai gyerekek!:-)

Virtualista dijo...

A fókuszt minden reggel úgy kell elzavarni az ajtó elől...
;))