2009-02-13

Andris gyomra


Andris kezd átállni arra, hogy nappal egye meg a "kis" adagját. Az egy gyümölcs kaja mellett ötször iszik tápszert, és most már egész kiegyenlített mennyiségeket. Eltelt egy kis idő, mire rájött, hogy reggel is lehet enni, addig a fürdés utáni evésen pótolta be az aznapi lemaradást, ilyenkor volt olyan, hogy kicsit több mint 4 decit ivott! Persze ezt mondjuk úgy, hogy közben megpróbáltuk lerakni aludni, mondjuk 2,5-3 deci tápszer után, de csak nem nyugodott meg és akkor megitta a kiegészítést és szépen elszunnyadt. Féltünk is rendesen, hogy majd nagyokat fog bukni éjjel meg fájni fog a hasa, de semmi ilyesmi nem történt szerencsére, csak bekönyvelte, hogy megvolt a mai adag és kész.

Blanka születése körül nagy suttogó rajongók voltunk, ez az egyik divatos gyereknevelési könyv, amiben mi sok jó tanácsot találtunk, persze volt olyan is, amit nem tudtunk/akartunk kipróbálni, de nagyrészt bejöttek a suttogó tanácsai. És most kezdenek eszembe jutni dolgok, amiktől elkap egy-egy kiadós röhögőgörcs, mert innen nézve annyira vicces, hogy mi hogy betartottunk dolgokat. Például az újszülöttet, mikor hazahozod a kórházból vagy mikor új helyre mész vele meg kell ismertetni a környezetével, azaz körbe kell vinni a lakásban/házban, hogy "látod nyünyüke, ez itt a konyha, ez a te szobád, itt fogsz aludni, stb.". Andris kb. egy hónapos volt, mikor eszembe jutott mindez, és mondtam a LAcinak, hogy biztos azért nem eszik nyugodtan ez a gyerek, mert nem vittük körbe a lakásban... ma meg betévedtem a gardróbba andrissal a kezemben, hát gyorsan mondtam is neki, látod Andris ez itt a gardrób. Hátha még számít valamit és mégse lesz lelki nyomorék a gyerekből.





Muszáj megemlítenem, hogy mennyivel egyszerűbb most minden a két gyerekkel, már rutinosan csináljuk hármasban az oviból hazafelé a sétát, a dupla ebédeltetést, (sőt néha én is ülve eszem!), a kissé eltolt altatást délután és az eltolt ébredést, illetve andris visszaaltatását. Meg persze az esték is egyszerűbbek. Van, hogy már fél kilenckor csönd van és mi se vagyunk hullafáradtak.

4 comentarios:

Lanszki Anita dijo...

Andrisból bemondó lesz, úgy néz a kamerába! :)

Nagyon örülök, hogy egyre könnyebb. Tényleg!

Virtualista dijo...

;)
"Jó estét kívánok kedves nézőink, Merklik Andris vagyok a hírekkel."
;)))

althea dijo...

óóó, nahát, benne vagyok a tvben? mindig ilyen ámuldozó arccal néz a fotókon :) (nemsokára lesz a szülinapom, szeretnék róla egy posztert, ha lehet.)

Csikós Gábor dijo...

Nemcsak a hang, de a vaku sem zavarja Andrist. Úgy látom csak a kameraszemű nagypapa kapott szídást, pedig én még le is vettem a villámlás erejéből. Na mindegy...
A Rézi hozzánőtt az Andris hintaszékéhez? Nekünk csak jó, legalább együtt jönnek Budakeszire.